Nu-mi spune că vrei şi tu trafic. Nici măcar nu mă uimeşti. Hai să vedem cum se poate încropi ceva decent în direcţia asta:
1. Totul porneşte de la motoarele de căutare. Realitatea este că oricâte eforturi ai face (feed ars, newsletteruri, forumuri ataşate etc.), cei mai mulţi dintre vizitatorii tăi vin de acolo. Milioane şi milioane de oameni caută ceva zi de zi, şi potenţial zeci de mii ar putea ajunge la blogul tău, cu condiţia să ai conţinut valoros şi susceptibil să le trezească interesul. Aparent, motoarele de căutare fac toată treaba, tu numai trebuie să aştepţi flexat să dea lumea peste tine, însă în realitate poţi şi tu da o mână de ajutor. Întâi de toate, trebuie să bagi pe gât principalelor motoare, şi anume google şi yahoo, harta blogului tău, aşa încât să-ţi fie indexate paginile foarte repede. A doua chestie este să adaugi metataguri la blog. De aici pot veni destul de mulţi vizitatori, dar numărul lor până la urmă este decis de conţinutul pe care îl faci public (pe internet, ca peste tot, se caută lucrul bine făcut).
2. Înscrie-ţi blogul în Directoarele de bloguri. Partea proastă e că pentru această operaţiune trebuie să parcurgi proceduri niţel complicate de înregistrare, ba te mai şi trezeşti ulterior cu e-mail-uri trimise de la administratorii acestor liste (lucru pentru care recomand creearea unei adrese de mail fantomă). Partea bună e că pot veni şi de aici vizitatori, şi nu puţini. O listă a celor mai interesante Directoare de Bloguri este: Technorati,Topblogarea, Topblogging, Blogtoplist, Fuelmyblog, Blogcatalog,BloggingFusion, Bloghop, Blogarama, Topbloglist, Myblogdirectory, Blogroll.
3. Participă în forumuri, grupuri de discuţie, etc. Să presupunem că blogul tău este despre pisici. Caută pe google “pisici forum” sau “pisici group”, caută apoi pe googlegroups şi pe yahoogroups. După ce găseşti câteva, înregistrează-te şi foloseşte ca semnătură un link spre blogul tău (nu te obosi să trimiţi mesaje de genul “Cel mai pisicos blog din lume” că vei fi cu siguranţă ejectat ca spammer). Răspunde la întrebări, arată-le că te pricepi cu adevărat, şi te vei face respectat mai uşor decât crezi. Asta, fireşte, dacă ştii care e probabilitatea ca un motan alb şi cu ochi albaştri să nu fie surd (cunoscătorii ştiu, dacă nu ştii, lasă pisicile şi apucă-te de altceva, de exemplu de Paris Hilton...).
4. Foloseşte bookmarkingul social (del.icio.us, digg, furl, technorati). Este vorba despre comunităţi internet care partajează resurse, link-ul spre blogul tău fiind considerat o astfel de resursă. Pentru digg există şi versiune în limba română!
5. Înscrie articole în Directoarele cu Articole. Cele mai populare sunt: goarticles.com, ezinearticles.com, articlecity.com, dar pot fi găsite şi altele cu google.
6. Lasă comentarii pe alte bloguri. O metodă foarte simplă, care-ţi permite să laşi un link prin locurile pe unde deja există vizitatori. Partea drăguţă a acestei ocupaţii este că uneori technorati se lasă convins să-ţi crească astfel autoritatea, şi se pare că metoda mai are efecte pozitive şi la calcularea Page Rank-ului în google. Ca şi mai sus, nu încerca să apelezi la metode care să poată fi calificate drept spam, pentru că rişti să-ţi vezi comentariul şters.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu